Wout en Mathieu bereiden zich voor op de Aardbeiencross

Met de Telenet Superprestige Aardbeiencross voor de deur bereiden de grootste toppers zich voor op het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Leuven. We spraken er met Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel. 


Wout vindt dit WK de ideale voorbereiding op zijn crossseizoen: “Het bochtige parcours, de korte hellingen en het vele optrekken en wringen in het peloton is voor mij de ideale voorbereiding op de Aardbeiencross van Merksplas. Ik hoop op een knalprestatie zodat ik met veel moraal in de cross kan starten.” 


Ook Mathieu VDP is enthousiast:” Mijn rugproblemen hebben ervoor gezorgd dat ik wat onzeker ben over mijn niveau momenteel, maar om conditioneel top te zijn tegen de aardbeiencross heb ik het nodige wedstrijdritme nodig. Het vele optrekken na de bochten en op de hellingen zal ik ook nodig hebben om een podiumplaats te kunnen ambiëren in de Telenet SP aardbeiencross van Merksplas. Ik wil mijn aanval immers plannen op de korte hellingen op de dijk. Het WK is dus een ideale voorbereiding voor mij. “


Momenteel is het nog niet beslist of beide renners zullen deelnemen aan onze Aardbeiencross van 20 november. Wij hopen als organisatie dat ze hun crosseizoen het weekend van onze cross op 20 november zullen starten.

#parodie