Wat je moet weten over het BK voor aspiranten van zondag 15 augustus

Beste inwoner van Hoogstraten, beste bewoner op het parcours, beste bezoeker,

Zondag 15 augustus wordt een mooie dag voor wielerliefhebbers in Hoogstraten. Bicycle Club Hoogstraten en De Hoogstraatse Spurters organiseren op deze dag samen met Stad Hoogstraten het Belgisch kampioenschap wielrennen voor aspiranten, jongens en meisjes van 12, 13 en 14 jaar. We hopen dat u er als Hoogstratenaar evenveel van zal genieten als alle renners en supporters.

Tijdens het weekend van 14 en 15 augustus zal u mogelijks parkeer- en verkeershinder ondervinden. Uit veiligheid voor alle renners en bezoekers geldt er tijdens het evenement een parkeer- en rijverbod op het parcours. Hieronder vindt u meer info over de verkeersrichtlijnen op politiebevel, het parcours en het tijdsschema. Alvast hartelijk bedankt voor uw begrip en medewerking. We hopen er samen met u een mooie dag van te maken. Heel graag tot 15 augustus!

Binnen het ganse parcours is er een parkeer- en rijverbod van  zondagochtend 15 augustus om 08.00 uur tot zondagavond circa 19 uur. Indien u toch niet van al dat moois kunt genieten en andere verplichtingen heeft verder weg, gelieve uw wagen voor zondagochtend 8.00 buiten het parcours te plaatsen. Dank u bij voorbaat.

Op woensdagnamiddag 11 augustus zullen renners onder politiebegeleiding in groep tussen 13.30 en 15.30 uur het parcours verkennen. Wees dat moment extra alert.

Zaterdagavond vanaf 18 uur zal de Vrijheid tussen Gelmelstraat en Gravin Elisabethlaan afgesloten worden tot zondagavond circa 21 uur o.w.v. opbouw en afbraak van de aankomstzone..

Op zondag 15 augustus – de dag van het evenement – is er een mondmaskerplicht aan de aankomst- en vertrekzone. Dit betekent dat je op het gedeelte Vrijheid vanaf de Karel Boomstraat tot aan de Gravin Elisabethlaan en verder door tot aan het parkje verplicht bent een mondmasker te dragen. Houden jullie hier rekening mee voor de veiligheid van jezelf en van anderen? Tussen het Gravin Elisabethpark en de Vrijheid is er tevens gescheiden eenrichtingsverkeer voor voetgangers. Volg hiervoor goed de aanduidingen.

Wij danken jullie allemaal voor het begrip en hopen er samen met jullie een bijzonder mooie wielerdag van te maken. Wij kijken er naar uit om jullie te zien genieten op één van de Hoogstraatse terrassen of aan het terras op het Gravin Elisabethpark.