Voor meer veiligheid met Boplan

Veiligheid in de wielersport is al jarenlang een belangrijk issue. Ook voor de organisatie van het Belgisch kampioenschap voor aspiranten hebben wij ook gezocht naar oplossingen om gevaarlijke punten op het parcours zo goed mogelijk te kunnen beveiligen. Met Boplan – al een tijdje gekend om zijn totems en barriers op verschillende professionele wedstrijden – hebben we een partner gevonden om er een veilige koers van te maken.

Bij het organiseren van sportevenementen is veiligheid een absolute topprioriteit. Het beveiligen van plaatsen waar er een risico bestaat voor ongelukken – zowel voor deelnemers, medewerkers als publiek – vormt hierbij een belangrijk aspect. Een aantal recente incidenten bracht pijnlijk aan het licht dat onvoldoende aandacht hiervoor zware, zelfs fatale gevolgen kunnen hebben.

De veiligheidsoplossingen van BOPLAN® Sport zijn speciaal ontworpen voor sportevenementen. Zo kunnen de kritieke punten op het parcours worden beveiligd met herbruikbare stootkussens, waarbij auditieve en visuele signalen extra kunnen waarschuwen voor gevaarlijke obstakels.

Bram Robichez van BOPLAN is zeer tevreden dat het bedrijf zijn diensten kan aanbieden aan grote en kleine organisatoren: “Ons bedrijf biedt in de eerste plaats veiligheidsoplossingen aan voor verschillende takken in de industrie. Onze bedrijfsleider is een ware wielerfanaat en zag al snel het nut in om mee op zoek te gaan naar veiligheidsoplossingen in de sport in het algemeen en het wielrennen in het bijzonder. We bieden aan organisatoren heel graag onze producten en expertise aan. Ook voor dit Belgisch kampioenschap zijn we blij dat we vzw De Hoogstraatse Spurters en Bicycle Club Hoogstraten kunnen helpen bij het veilig inrichten van hun evenement. Ook de jongste renners verdienen een veilige koers.”

#Boplan #ReadyForImpact #VeiligeKoers