Tickets, Covid Safe Ticket en meer

Na twee moeilijke edities is het eindelijk zover: op zaterdag 20 november organiseren wij – vzw De Hoogstraatse Spurters – onze Telenet Superprestige aardbeiencross te Merksplas kolonie. We mogen gerust zeggen dat het ons deugd doet om opnieuw met publiek te mogen inrichten. De afgelopen twee edities – de eerste afgelast door de storm en de tweede corona-editie – hebben er bij onze vereniging diep ingehakt. We hopen met deze post corona-editie een nieuwe start te kunnen maken. Wij zijn er van overtuigd dat 20 november een schot in de roos zal worden.

Een nieuwe start betekent ook wel wat nieuwigheden. Zo zal er – wettelijk verplicht – enkel toegang tot het parcours mogelijk zijn indien de bezoeker beschikt over een geldig Covid Safe Ticket. Dit betekent dat je ofwel gevaccineerd moet zijn, een herstelcertificaat hebt waarop staat dat je het virus binnen de afgelopen zes maanden hebt opgelopen of in het bezit bent van een geldige PCR-test niet ouder dan 48 uur. Meer info vind je hierover op de info pagina van de Vlaamse overheid.

Bovendien zullen tickets via Tickoweb online verkocht worden om een vlotte doorloop bij de ingang te kunnen garanderen. Click op de Ticket-link rechts bovenaan op deze pagina om uw tickets online te bestellen.

De eerste wedstrijd start om 11.45 uur met de junioren. Momenteel zijn daar reeds meer dan 100 renners voor ingeschreven! Graag hadden we opnieuw een wedstrijd voor nieuwelingen georganiseerd, maar nieuwe reglementen van Belgian Cycling laten ons dit jammer genoeg niet toe. Om 13.40 uur starten de dames aan hun Superprestige Ladies Trophy en om 15 uur volgt dan de apotheose met de Telenet Superprestige Aardbeiencross voor heren elite en beloften.

Als organisatie zijn we bijzonder dankbaar dat wij ondanks de moeilijke periode opnieuw kunnen inrichten. Een welgemeende dank gaat uit naar alle mensen die ons hebben gesteund op de één of andere manier.

Voor alle mensen uit alle deelgemeenten van Hoogstraten voorzien we naar en van de cross een gratis pendeldienst in. Dat maakt het u en ons veel gemakkelijker! Ook vanuit Merksplas en vanuit Rijkevorsel wordt een pendeldienst ingericht dankzij energiebedrijf EBEM.

Kom je niet met de bus, maar met auto of per fiets: volg dan de aanwijzingen op de borden en van onze helpers. Een overzicht van de verschillende parkings vind je hier.