Gudok Merksplas

Telenet Superprestige cyclocross Merksplas van 22 november 2020

Het zijn speciale tijden en het waren bijzonder moeilijke tijden in de voorbereiding naar onze eerste keer ‘echt’ organiseren in Merksplas kolonie. Na de afgelasting van vorig seizoen hoopten we op een grote massa volk die er een waar feest van zouden maken. De corona-epidemie stak echter stokken in onze wielen. Na veel keer onze verwachtingen te hebben aangepast richtten we uiteindelijk in achter gesloten deuren.

Een organisatie zonder publiek is niet waar we over droomden, maar uiteindelijk is het wat het is. We vinden het in de eerste plaats jammer dat de jeugdrenners niet konden starten. Zij verdienen ook om op deze mooie omloop te mogen kunnen rijden, maar uiteindelijk hebben we toch nog iets gehad en daar zijn we achteraf gezien toch wel fier op.

De vele berichtjes en schouderklopjes en de lovende commentaar deden ons veel deugd. Dat maakt inrichten zo dankbaar. Al die vrijwilligers die hun ziel geven aan een evenement om dan toch nog beloond kunnen worden met respect. Maar nu kijken we vooral uit naar volgend seizoen: organiseren in de unieke omgeving van Merksplas kolonie met veel publiek en boeiende wedstrijden voor jeugd en profs.

En de cross van dit jaar? Die was vooral spannend, glibberig met verdiende winnaars en twee keer een mooi podium. Lucinda Brand won bij de dames voor Denise Betsema die na een felle remonte uit de achtergrond nog knap tweede werd en voor de wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado die een mogelijke overwinning na een slipper door haar neus zag geboord worden. Bij de mannen won uiteindelijk Michael Vanthourenhout na een spannend duel. Het werd een volledig podium van Pauwels Sauzen-Bingoal met Europees kampioen Eli Iserbyt als tweede en Belgisch kampioen Laurens Sweeck als derde.