Praktische info bereikbaarheid

Na een geslaagde editie vorig jaar is het bijna weer zover: op zaterdag 19 november organiseren we onze Telenet Superprestige Aardbeiencross in Merksplas-Kolonie. Met deze eerste echte post-corona-editie hopen we eindelijk een nieuwe start te kunnen maken. We zijn er van overtuigd dat 19 november wederom een schot in de roos zal worden!

Koop je tickets online

Tickets kan je online aankopen om een vlotte doorloop bij de ingang te garanderen. Klik rechts bovenaan op ‘Tickets’ om je ticket te bestellen.

Programma

De eerste wedstrijd start om 12.00 uur met de junioren.

Om 13.40 uur starten de dames aan hun Superprestige Ladies Trophy en om 15.10 uur volgt dan de apotheose met de Telenet Superprestige Aardbeiencross voor heren elite en beloften.

De feestelijkheden rond het parcours gaan door tot 19.00 uur. Vanaf dan stopt de muziek en de drankverkoop.

Pendeldiensten

Tijdens de cyclocross wordt door energieleverancier EBEM van de gemeente Merksplas een pendeldienst voorzien tussen het centrum van Merksplas en Rijkevorsel en het terrein van de cyclocross. Inwoners van Rijkevorsel en Merksplas kunnen zo gratis en veilig naar de cross om hun lokale wielerhelden aan te moedigen.

In Merksplas zal de EBEM-bus stoppen aan de halte tegenover het vroegere parochiehuis en fietsenzaak Peeraer. In Rijkevorsel aan de rotonde bij broodjeszaak Pillot. Op de Kolonie wordt de halte van De Lijn aan kruispunt Steenweg op Rijkevorsel – Steenweg op Wortel gebruikt.

De eerste bus vertrekt in Rijkevorsel om 10.00 uur en rijdt dan continu heen en weer tussen Merksplas en Rijkevorsel. Vanaf 12.00 uur wordt er een tweede bus ingelegd, waardoor je elk kwartier een bus kan nemen. De laatste bus vertrekt op de Kolonie om 20.15 uur.

Voor de supporters die in de deelgemeenten van Hoogstraten wonen richten we ook een gratis pendelbus in. De vertrekuren hiervan vind je hieronder terug. Na de cross vertrekken er telkens twee pendelbussen terug richting de deelgemeenten van Hoogstraten. Ze vertrekken wanneer de plaatsen volzet zijn.

Grote fietsparkings aanwezig

Als organisatie die het fietsen promoot, willen natuurlijk iedereen die kan motiveren om met de fiets te komen. We voorzien twee grote fietsstallingen dicht bij het parcours. Bewegwijzering wordt voorzien.

Laat je auto thuis als dat kan

Aan de mensen die in of vlakbij Merksplas wonen wordt gevraagd om zo veel mogelijk gebruik te maken van de pendelbussen of de fiets. Het kan erg druk worden op de wegen van en naar de Kolonie. Het kan dus goed zijn dat je sneller met de fiets of de pendelbus ter plaatse bent, dan eerst je wagen op de parking te plaatsen en dan te voet naar het parcours te wandelen.

Verkeerssituatie voor bewoners

Alle woningen blijven bereikbaar, ook tijdens het evenement. Er zal signalisatie aan de straateinden geplaatst worden om verkeer dat niet in de wijken moet zijn te weren. We zullen ongeveer een week voor de start van het evenement aan alle bewoners nog een brief met informatie bedelen. Bij deze brief komen per adres 2 bewonerskaarten om de straten rond het evenement met je wagen te kunnen inrijden.

Op de dag van het evenement geldt er een algemeen parkeerverbod in de straten rond het evenement en de Steenweg op Rijkevorsel. Dit voor een vlotte circulatie van het verkeer en ten allen tijde een doorgang voor de hulpdiensten te verzekeren. Plaats als bewoners je voertuig(en) dus tijdig op je oprit en niet op de rijbaan. De politie zal hier streng op toekijken!

De Kweekstraat en Beukendreef zijn bereikbaar via de Dammekensstraat. De Kweekstraat wordt afgesloten voor alle verkeer aan het kruispunt met de Steenweg op Rijkevorsel. Dit op vraag van de hulpdiensten.