Praktisch

Telenet Superprestige Aardbeiencross

Na een geslaagde editie vorig jaar is het bijna weer zover: op zaterdag 18 november organiseren we onze Telenet Superprestige Aardbeiencross in Merksplas-Kolonie. Het wordt ongetwijfeld een hoogdag voor het veldrijden in onze streek. Dat wil je niet missen!

Koop je tickets online

Tickets kan je online aankopen om een vlotte doorloop bij de ingang te garanderen. Klik rechts bovenaan op ‘Tickets’ om je ticket te bestellen.

Programma / Deelnemers / Uitslagen

De eerste wedstrijd start om 10.30 uur met het Provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen gevolg door de internationale juniorenwedstrijd om 12.00 uur.

Om 13.40 uur starten de dames aan hun Superprestige Ladies Trophy en om 15.10 uur volgt dan de apotheose met de Telenet Superprestige Aardbeiencross voor heren elite en beloften.

De feestelijkheden rond het parcours eindigen om 19.00 uur. Vanaf dan stopt de muziek en de drankverkoop.

Deelnemerslijsten kan je raadplegen via deze link.

De uitslagen van de verschillende wedstrijden kan je hier vinden.

Parcours

Pendeldiensten

Tijdens de cyclocross wordt door energieleverancier EBEM van de gemeente Merksplas een pendeldienst voorzien tussen het centrum van Merksplas en Rijkevorsel en het terrein van de cyclocross. Inwoners van Rijkevorsel en Merksplas kunnen zo gratis en veilig naar de cross om hun lokale wielerhelden aan te moedigen.

In Merksplas zal de EBEM-bus stoppen aan de halte tegenover het vroegere parochiehuis en fietsenzaak Wildiers. In Rijkevorsel aan de rotonde bij kebabzaak Lilo. Op de Kolonie wordt de halte van De Lijn aan kruispunt Steenweg op Rijkevorsel – Steenweg op Wortel gebruikt.

De eerste bus vertrekt in Rijkevorsel om 10.00 uur en rijdt dan continu heen en weer tussen Merksplas en Rijkevorsel. Vanaf 12.00 uur wordt er een tweede bus ingelegd, waardoor je elk kwartier een bus kan nemen. De laatste bus vertrekt op de Kolonie om 20.15 uur.

Voor de supporters die in de deelgemeenten van Hoogstraten wonen richten we ook een gratis pendelbus in. De bus vertrekt in Hoogstraten ter hoogte van Café De Rijkswacht. De eerste bus vertrekt om 10.00 uur. Elk halfuur voorzien we een bus richting Merksplas.

Parkeren

Ook in Merksplas heeft het de afgelopen weken hard en veel geregend waardoor de gebruikelijke weideparkings niet berijdbaar zijn. Samen met de betrokken diensten hebben we gezocht naar verharde ondergrond in de omgeving om iedereen een plaats te kunnen geven. Volg goed de aanwijzingen op de borden en van onze vrijwilligers.

Grote fietsparkings aanwezig

Als organisatie die het fietsen promoot, willen wij natuurlijk iedereen die kan motiveren om met de fiets te komen. We voorzien een grote fietsstalling in de Open Schuur vlak naast het parcours. Bewegwijzering wordt voorzien. Kom je uit de streek? Laat de auto thuis en kom met de fiets!

Laat je auto thuis als dat kan

Aan de mensen die in of vlakbij Merksplas wonen wordt gevraagd om zo veel mogelijk gebruik te maken van de pendelbussen of de fiets. Het kan erg druk worden op de wegen van en naar de Kolonie. Het kan dus goed zijn dat je sneller met de fiets of de pendelbus ter plaatse bent, dan eerst je wagen op de parking te plaatsen en dan te voet naar het parcours te wandelen.

Verkeerssituatie door werken Wortel

Komende vanuit Hoogstraten is er geen doorgang mogelijk naar Merksplas via het centrum van Wortel. U rijdt richting Rijkevorsel om via Bolk naar de Steenweg op Hoogstraten te rijden zodat u na de werken in Wortel terug de normale route naar de kolonie volgt. Wij raden aan om niet via het centrum van Rijkevorsel te rijden om grote verkeersdrukte te vermijden.

Verkeerssituatie voor bewoners

Alle woningen blijven bereikbaar, ook tijdens het evenement. Er zal signalisatie aan de straateinden geplaatst worden om verkeer dat niet in de wijken moet zijn te weren. We zullen ongeveer een week voor de start van het evenement aan alle bewoners nog een brief met informatie bedelen. Bij deze brief komen per adres 2 bewonerskaarten om de straten rond het evenement met je wagen te kunnen inrijden.

Op de dag van het evenement geldt er een algemeen parkeerverbod in de straten rond het evenement en de Steenweg op Rijkevorsel. Dit voor een vlotte circulatie van het verkeer en ten allen tijde een doorgang voor de hulpdiensten te verzekeren. Plaats als bewoners je voertuig(en) dus tijdig op je oprit en niet op de rijbaan. De politie zal hier streng op toekijken!

De Kweekstraat en Beukendreef zijn bereikbaar via de Dammekensstraat. De Kweekstraat wordt afgesloten voor alle verkeer aan het kruispunt met de Steenweg op Rijkevorsel. Dit op vraag van de hulpdiensten.

Parking renners

Parking renners

De rennersparking is enkel bereikbaar via de Kapelstraat, daar zal u door één van onze medewerkers door verwezen worden naar de juiste parking.

Nieuwelingen + Juniores kunnen niet bij hun ploeg staan op de UCI-parking!!!

Het is verboden om te overnachten op de parkings en dit op politiebevel wegens gevangenis, deze zullen de avond voordien geledigd worden.

Parking gaat open zaterdag 18/11/2023 vanaf 7u ’s morgens (ingang vooraan Kapelstraat/Steenweg op Rijkevorsel).   Gelieve te wachten tot je plaats aangeduid wordt.

  • Elite + Dames + Juniores staan achteraan op de grasweide en verharde parking (Team bussen, trucks) naast de Inschrijvingen (container).
  • Nieuwelingen: Rode Dreef en grasveld Steenweg op Wortel.  (inrit via Kapelstraat)
  • Er is ook een Reserve parking voorzien bij de Nieuwelingen.

Het is verboden onder de bomen te parkeren in de dreef en naast of rond de kapel, daar alles beschermd is door Erfgoed/ Natuur en Bos.

We zijn ook niet verantwoordelijk voor diefstal en schade berokkend door uzelf of derden aan derden.

  • Heeft u vragen over onze rennersparking (zoals genodigden, extra tenten, etc.), of is je ploeg nog niet geraadpleegd, gelieve dan contact op te nemen met onze verantwoordelijke via parking@cyclocrossmerksplas.be

Team parking

The Riders’ car park can only be accessed via Kapelstraat, where one of our staff will direct you to the right car park.

Debutants + Juniors cannot stand with their team in the UCI car park!

It is forbidden to spend the night in the car parks and this on police orders due to prison, these will be emptied the night before.

Parking opens Saturday 18/11/2023 from 7am (entrance in front Kapelstraat/Steenweg at Rijkevorsel).   Please wait until your place is indicated.

  • Elite + Ladies + Juniors will be at the back of the grass field and paved parking lot (Team buses, trucks) next to the Registration (container).
  • Debutants: Rode Dreef and grassy area Steenweg op wortel.  (entrance via Kapelstraat)
  • There is also a Reserve car park near the Debutants.

It is forbidden to park under the trees in the dreef and next to or around the chapel, as everything is protected by Heritage/ Nature and Forest.

We are also not responsible for theft and damage caused by yourself or third parties to third parties.

  • If you have any questions about our rider parking (such as vip, extra campers, extra tents, etc), or if your team has not yet been consulted, please contact our responsible at parking@cyclocrossmerksplas.be.