Over een geslaagd BK

Een dag na het BK kunnen we met veel fierheid terugblikken op een zeer geslaagde dag. Alle renners en hun ouders hebben er zichtbaar deugd van gehad om in Hoogstraten onder een stralende zomerzon van HUN kampioenschap met volle teugen te kunnen genieten. Als club hebben we samen met Bicycle Club Hoogstraten en de Stad Hoogstraten er alles aan gedaan om het voor al die jonge renners – die aan het nog prille begin staan van hun wielercarriëre – een dag van te maken die ze niet snel zullen vergeten. Voor één keertje mochten ze al echte profs zijn!

Een wielerhoogdag organiseren lukt enkel maar dankzij de hulp van een heel team mensen. We willen in de eerste plaats al onze vrijwillige medewerkers bedanken die voor, tijdens en/of na de wedstrijd bereid waren om er van dit kampioeschap een meer dan geslaagde editie van te maken. In totaal stonden meer dan 140 vrijwilligers en leden van verschillende verenigingen als seingevers de ganse dag paraat. Een ongelofelijke dankjewel voor jullie inzet. Elke organisatie staat of valt met mensen die willen helpen.

We zijn bijzonder dankbaar dat de Stad Hoogstraten zich mee geëngageerd heeft. We konden rekenen op de hulp van vele diensten die hun beste beentje hebben voorgezet. Het was een berekende, weloverwogen gok vorig jaar midden in volle coronacrisis om ons met het stadsbestuur kandidaat te stellen voor de organisatie van een jeugdkampioenschap nadat al die jonge renners al een ganse tijd bijzonder weinig hadden kunnen fietsen in competitie. Vele veraderingen en brainstormmomenten hebben geleid tot een mooi resultaat. Dankjewel burgemeester, schepen van sport, stadsbestuur, dienst sport, dienst evenementen, technische dienst, politie en hulpdiensten en alle andere personen en diensten die binnen de stad hierbij betrokken waren om van dit BK een succes te helpen maken.

Een welgemeende dank ook naar alle sponsors die ons financieel of materieel hebben gesteund. Een evenement organiseren is niet vanzelfsprekend, maar veel bedrijven hebben het mogelijk gemaakt dat het voor ons haalbaar was. Merci dat we op jullie konden rekenen.

Wij hopen Hoogstraten toeristisch, maar vooral ook op sportief opnieuw een beetje meer op de nationale wielerkaart te hebben gezet. Hoogstraten is in het verleden steeds een wielerstad geweest en we durven verwachten dat dit initiatief de wielerharten van de Hoogstratenaar en de plaatselijke middenstand nog meer heeft doen kloppen. Bedankt inwoners van Hoogstraten om op een respectvolle manier om te gaan met de verkeershinder die je hebt kunnen ondervinden.

We zijn er van overtuigd dat jullie er allemaal van genoten hebben en blikken met een grote voldoening en ook wel een zekere fierheid terug op zondag. Op naar koers in Hoogstraten volgend jaar, maar nu eerst verder met de voorbereidingen op wat sneller komt:  de Telenet Superprestige aardbeiencross van 20 november in Merksplas. Ik zou zeggen: allemaal tot dan!

Kristof Van Gestel, namens vzw De Hoogstraatse Spurters