Merksplas, een prachtig stukje erfgoed

Als organisatie van de Aardbeiencross hebben we de laatste jaren onze plek gevonden in Merksplas, op het prachtige domein van ‘de kolonie’, een stukje Europees erfgoed. We zijn de gemeente Merksplas, Erfgoed Noorderkempen en het agentschap voor natuur en bos dan ook dankbaar dat we onze cyclocross in zo een uniek kader kunnen en mogen inrichten.

Frank Wilrycx, burgemeester van Merksplas: “De Aardbeiencross draagt bij aan de bekendheid en zichtbaarheid van Merksplas kolonie tot ver buiten onze gemeentegrenzen. Op de televisiebeelden komen de restauratie en de opwaardering van de gebouwen en het ganse domein goed tot uiting. We hopen dat dit veel mensen kan overtuigen om eens een bezoekje te brengen aan onze kolonie. De beleving van de veldcross of wandelen, fietsen of een lekker hapje eten in de brasserie; het kan allemaal in een prachtig landschap.”

Kris Govers, schepen van sport van Merksplas: “Als gemeente proberen we samen met onze mensen van de technische dienst de organisatie zo veel mogelijk te ondersteunen op logistiek vlak. De beginjaren met eerst storm Ciara en daarna de coronabeperkingen waren heel moeilijk. Toch wist deze organisatie als een geoliede machine het hoofd boven water te houden en daar zijn we heel erg blij mee. Ik hoop dan ook dat we hier op dit domein een mooie geschiedenis kunnen schrijven voor deze oer-Vlaamse wielerdiscipline. Want de cross brengt mensen samen van binnen en buiten Merksplas!”

Meer info over Merksplas kolonie vind je terug op kolonievanweldaigheid.eu of op de site van de gemeente.