Dankwoordje van de voorzitter

Ondertussen ligt onze Aardbeiencross weeral een goede maand achter ons. We kunnen als organisatie tevreden terugkijken op onze eerste echte keer organiseren in Merksplas kolonie; een keer zonder storm, met publiek en zonder coronamaatregelen. Het deed voor ons als vereniging, maar ook voor al onze vrijwilligers bijzonder veel deugd om al die blije gezichten van renners en supporters te zien op ons parcours.

 Een evenement organiseren van deze orde is niet vanzelfsprekend meer in deze tijd. Financieel is het een heel verhaal om de draadjes aan mekaar te kunnen knopen – en eerlijk toegegeven is dat dit jaar niet volledig gelukt. We hopen dan ook na al die positieve reacties van renners, publiek en de vips te kunnen groeien en de draad weer op te pikken volgend jaar waar we stonden voor de storm van 2019. We zijn er van overtuigd dat dit moet lukken. Ideeën genoeg, maar daarover later meer!

Dit jaar organiseerden we niet alleen onze Aardbeiencross. We maakten er een volledige offroad crossweek van. Of we het gravelen naar de cross brachten of andersom doet er niet echt toe, maar één ding is zeker: onze eerste gravelride  Dirty Splasherr voor het goede doel was meteen – ook mede te danken aan het goede weer en de steun van SpetseRR uit Merksplas – meteen een schot in de roos. Dat smaakt naar meer.

Tussen de Dirty Splasherr en onze Aardbeiencross door verwelkomden we ook bijna 250 kinderen tussen de 5 en de 15 Jaar op woensdag om zich te komen uitleven op ons parcours.  Wat een fijne dag was dat weeral. Enkel blije gezichten, gelukkige ouders en enthousiaste medewerkers. De toekomst van het veldrijden is verzekerd. Dat is duidelijk! Als organisatie vinden we het bijzonder fijn dat we iets kunnen terugdoen voor de jeugd. Met het Belgisch kampioenschap op de weg voor nieuwelingen op 30 juli dit jaar in Hoogstraten gaan we op dat elan verder.

Een dikke merci aan alle bedrijven die ons ook dit jaar – ondanks een moeilijke economische realiteit – wilden ondersteunen. Zonder jullie hulp kunnen we niet organiseren. Een hele dikke merci aan alle vrijwilligers die de weken voor onze cross, op de dag zelf en de week nadien hun handen uit de mouwen steken om van de Aardbeiencross een succes te maken. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk ze voor een vereniging zijn. Een dikke merci aan de gemeente Merksplas waarop we steeds kunnen rekenen. Een dankjewel aan Erfgoed Noorderkempen en ANB omdat we op zo een unieke locatie als de kolonie kunnen inrichten. Een dankjewel aan alle verenigingen die ons kwamen helpen om alles vlot te laten verlopen. Een dankjewel aan de rest van het bestuur die voor- en nadien bergen werk hebben verzet bij de voorbereidingen en de afhandeling van onze cross. Een dankjewel ook aan SpetseRR waarmee we de handen in mekaar sloegen voor de organisatie van onze jeugdinitiatie en de Dirty Splasherr. Een een dankjewel aan iedereen die op welke manier ook een steentje bij heeft gedragen tot het succes van onze crossweek. We hopen op jullie allemaal ook volgend jaar opnieuw te kunnen rekenen.

Even rust en dan beginnen we opnieuw aan de voorbereidingen op het BK en de crossweek. We hopen in Merksplas als Aardbeiencross en als Dirty Splasherr te kunnen groeien zodat we opnieuw een klassieker worden op de veldritkalender en een must do op de gravelkalender.

Fijne feestdagen en een sportief en gezond 2023 gewenst!

Marc Van Gestel, voorzitter De Hoogstraatse Spurters vzw