Cycling@school internaat Klein Seminarie engageert zich voor het BK aspiranten

Op zondag 15 augustus vindt in Hoogstraten het Belgisch kampioenschap voor aspiranten plaats. Een 280-tal jongens en meisjes van 12 tot 14 jaar zullen er strijden om de nationale titel in het tijdrijden en in de wegrit. Het Klein Seminarie ondersteunt de organisatie op logistiek vlak om hun project Cycling@school mee in de kijker te zetten.

Kristof Van Gestel en Jeff Snyers zijn namens De Hoogstraatse Spurters en Bicycle Club Hoogstraten – samen met de Stad Hoogstraten de initiatiefnemers van het BK – heel tevreden met de samenwerking: “We verwachten een grote volkstoeloop op 15 augustus. Dat we dan kunnen terugvallen op de accommodatie van het Klein Seminarie is voor ons welgekomen. Inschrijvingslokalen, parkings, kleedkamers en grote ruimtes voor het VIP gebeuren worden door de school aan ons ter beschikking gesteld. Bovendien is het heel dankbaar om een project zoals Cycling@school mee te kunnen promoten. We richten niet voor niets een BK voor de jeugd in – een groep die het bijzonder hard te verduren heeft tijdens deze coronaperiode –  en laat dat net de doelgroep zijn van Cycling@school.”

Cycling@school is een project waarbij wielrenners hun hobby ideaal kunnen combineren met hun studies

Rik Boutsen, directeur internaat

Rik Boutsen, directeur internaat van het Klein Seminarie en drijvende kracht achter het Cycling@school project is ook tevreden over de samenwerking: “Cycling@school is een project waarbij wielrenners hun hobby ideaal kunnen combineren met hun studies. De wielrenners – of ze nu op recreatief of competitief vlak fietsen – krijgen wekelijks hun trainingsschema dat opgebouwd wordt rond de studiemomenten. Wij vinden dit BK dan ook een ideale aangelegenheid om ons project onder de aandacht te brengen. Wij geloven heel sterk in de meerwaarde die wij als internaat met Cycling@school kunnen bieden aan jongeren en aan jongeren die een sport beoefenen. Studeren en sporten is op deze manier een zeer haalbare combinatie. Wij stellen onze uitgebreide accommodatie dan ook graag ter beschikking aan een evenement als dit BK dat kansen biedt aan de jeugd.”

Florian en Olivia fietsen op recreatief niveau en volgen met Grieks-Latijn een zware studierichting: “Wij vinden het bijzonder fijn dat we naast onze studieblokken ook heel uitgebreid kunnen sporten. Op maandag hebben we een zwemtraining, op dinsdag een looptraining en op woensdag fietsen we met de directeur in de wijde omgeving. We sluiten de week af op donderdag met omnisport met de andere jongeren op internaat. Na schooltijd zijn we snel op internaat waardoor we geen tijd verliezen op de bus. Zo hebben we voldoende tijd om goed te studeren en kunnen we ook elke dag veel sporten. Voor ons is dit een ideale combinatie.”

Xander is eerstejaars junior. Ook hij vindt de combinatie ideaal: “Mijn broer was al intern op het Klein Seminarie en zo heb ik ontdekt dat hier Cycling@school wordt aangeboden. Ik kijk elke week uit naar de trainingsschema’s die opgestuurd worden. Zo kan ik heel doelgericht trainen zonder mijn studies te verwaarlozen. Cycling@school is voor mij een grote meerwaarde. Alles wordt piekfijn uitgelegd op een ongedwongen manier. Het ganse seizoen kan er zowel indoor als outdoor getraind worden. Alles is tiptop geregeld.”

Meer weten? Kijk even op www.cyclingatschool.be en neem vrijblijvend contact op .