BK U17 was een groot succes

Met heel veel fierheid kunnen we terugblikken op een bijzonder geslaagde editie van het Belgisch kampioenschap wegwielrennen voor jongens en meisjes U17 dat we samen met Bicycle Club Hoogstraten en de stad Hoogstraten afgelopen zondag mochten inrichten.

Ondanks het wisselvallige weer van de afgelopen weken konden we van geluk spreken dat het tijdens de verschillende wedstrijden nagenoeg droog is gebleven. Mede hierdoor mochten we bijzonder veel toeschouwers verwachten aan de aankomst, maar ook verderop op de omloop. Het doet ons deugd dat niet alleen mensen van buitenaf, maar ook de Hoogstratenaar massaal op straat is gekomen om alle renners aan te moedigen. Met een vleugje fierheid mochten we lovende woorden ontvangen van onze inrichting.

Een dikke merci aan alle renners die er drie bijzonder mooie wedstrijden van gemaakt hebben met verdiende kampioenen. We hebben veel strijd gezien en de wind maakte er een hele lastige wedstrijd van. Een grote dankjewel aan alle vrijwilligers die zondag op hun post waren en een bijzondere dank aan hen die tot laat in de avond in de gietende regen hebben doorgewerkt om de straat opnieuw verkeersvrij te maken.

Wij kijken alvast uit naar de volgende editie, want ook in 2025 zullen we het Belgisch kampioenschap naar Hoogstraten brengen. Dan zullen we instaan voor de inrichting van het BK voor junioren, en dat is weer een stapje hoger nadat we in 2021 ook al de aspiranten zagen strijden voor hun nationale titel. Hoogstraten wielerstad!