Belgisch kampioenschap wielrennen voor aspiranten komt in 2021 naar Hoogstraten

Goed nieuws voor wielerfans in Hoogstraten. In 2021 zal VZW De Hoogstraatse Spurters samen met de Hoogstraatse Bicycle Club en stad Hoogstraten het Belgisch kampioenschap wielrennen organiseren voor aspiranten. Op zondag 15 augustus zullen +- 280 renners tussen 12 en 14 jaar op de Vrijheid de strijd aangaan voor de nationale titel tijdens een tijd- en wegrit.

Kristof Van Gestel van De Hoogstraatse Spurters is zeer enthousiast: “Als organisatie hebben we onze roots in Hoogstraten. Om organisatorische redenen zijn we sinds twee jaar verhuisd naar Merksplas kolonie, maar ons hart is voor Hoogstraten altijd blijven kloppen. Met de inrichting van het Belgisch kampioenschap voor aspiranten willen we het wielerleven in Hoogstraten verder ondersteunen. Met de steun van stad Hoogstraten en samen met Bicycle Club Hoogstraten hopen we dat dit BK de start kan zijn van een nieuw wielerverhaal. We kozen niet voor niets voor aspiranten. De jeugd heeft het de laatste tijd bijzonder moeilijk gehad en ook zij verdienen perspectief en organisatoren die durven inrichten. Wij zijn blij dat wij dit met de Bicycle Club kunnen doen en we zijn ervan overtuigd dat het voor alle partners, de stad en de horeca een groot succes zal worden.”

Dat het een Belgisch kampioenschap voor aspiranten wordt, doet de Hoogstraatse Bicycle Club bijzonder veel plezier. “We hebben de vereniging enkele jaren geleden immers opgericht met als doel te investeren in de toekomst van jonge wielrenners”, licht Jeff Snyers toe.  We hopen dat 15 augustus een groot volksfeest mag worden.”

Op zondag 15 augustus 2021 zullen circa 280 jonge renners op de Vrijheid sprinten voor de overwinning. Het Belgisch kampioenschap bestaat uit een tijdrit in de voormiddag en een wegrit in de namiddag.

“Toen de vraag kwam om als stad mee het Belgisch kampioenschap voor aspiranten in de zomer te organiseren hebben we geen moment getwijfeld”, licht schepen van Sport Arnold Wittenberg toe. “Hoogstraten is al jaar en dag een wielerstad. De eerste wedstrijden werden reeds georganiseerd in de jaren 20 van de vorige eeuw door de Lustige Wielrijders. We hopen dat dit Belgisch kampioenschap de start kan zijn om Hoogstraten opnieuw op de wielerkaart te zetten. Hoogstraten heeft voor fietsers, jong en oud, dankzij zijn historisch erfgoed bijzonder veel te bieden. We kijken alvast uit naar deze topdag.”

Meer info

Kristof Van Gestel
De Hoogstraatse Spurters
de.hoogstraatse.spurters@telenet.be

Jef Snyers
Hoogstraatse Bicycle Club
bicycleclubhoogstraten@gmail.com

Marc Van Aperen
Burgemeester
Marc.VanAperen@hoogstraten.be
0473 77 73 66

Arnold Wittenberg
Schepen van Sport
Arnold.wittenberg@hoogstraten.be
0485 70 52 56