Belgisch kampioenschap wielrennen opnieuw naar Hoogstraten in 2023 en 2025

Na een zeer geslaagde editie vorig jaar mag Hoogstraten in 2023 en 2025 opnieuw gaststad zijn voor het Belgisch Kampioenschap wielrennen. Samen met Bicycle Club Hoogstraten zullen De Hoogstraatse Spurters vzw instaan voor de inrichting van het BK voor nieuwelingen jongens en meisjes. Dat is een stapje hoger. Meer nog: ook voor 2025 heeft Belgian Cycling het Belgisch kampioenschap toegekend aan de stad Hoogstraten. Dan richten zij het BK in voor junioren.

Kristof van Gestel van De Hoogstraatse Spurters vzw en Jeff Snyers van Bicycle Club Hoogstraten kijken alvast uit naar 2023: “Wij zijn bijzonder tevreden dat we in 2023 kunnen verder bouwen aan het succes van het BK voor aspiranten vorig jaar. We ontvingen van alle renners, ouders en hun begeleiders alleen maar lof en dat heeft ons deugd gedaan. We hebben toen de ambitie uitgesproken om Hoogstraten opnieuw op de wielerkaart te zetten nadat we met de Aardbeiencross verhuisd zijn naar Merksplas. Met de twee BK’s is het duidelijk dat we deze ambitie waar aan het maken zijn. Een tweede en een derde keer organiseren is altijd gemakkelijker dan een eerste keer iets op de rails zetten. We kunnen verder bouwen op wat we realiseerden in 2021.”

Ook de Stad Hoogstraten is zeer tevreden dat Belgian Cycling zowel het Belgisch kampioenschap voor nieuwelingen in 2023 als dat voor junioren in 2025 aan Hoogstraten heeft toegekend. Arnold Wittenberg, schepen van Sport, blikt vooruit: “Hoogstraten terug op de wielerkaart zetten is een ambitie die wij als stad delen. Het BK voor aspiranten van vorig jaar was een geslaagd pilootproject. Toen de organisatie ons vroeg om opnieuw de volgende BK’s te mogen inrichten hebben we dan ook niet geaarzeld. Het zijn evenementen die bij Hoogstraten passen. Hoogstraten heeft een wielergeschiedenis en we zijn dan ook heel blij dat we een verlengstuk kunnen breien aan de Hoogstraatse wielerhistorie.”

Ook burgemeester Marc Van Aperen is zeer enthousiast: “We kijken er naar uit om deze prachtige koers voor nieuwelingen en junioren in onze stad te organiseren. Hoogstraten heeft heel wat te bieden voor wielerliefhebbers en we zijn dan ook trots dat we dit als kleine stad mogen uitdragen samen met alle partners die hun schouders onder dit evenement zetten.”