Belgisch kampioenschap wegwielrennen nieuwelingen 2023

Woord vooraf

Goed nieuws voor wielerfans in Hoogstraten. Op zondag 30 juli zullen VZW De Hoogstraatse Spurters en de Bicycle Club Hoogstraten in samenwerking met de stad Hoogstraten het Belgisch kampioenschap wegwielrennen organiseren voor nieuwelingen U17. Circa 350 15- en 16-jarigen zullen op de Vrijheid de strijd aangaan voor de nationale titel tijdens hun wegrit.  De dames rijden hun wedstrijd in de voormiddag; de jongens rijden in de namiddag.

“Na een succesrijke editie van het BK voor aspiranten in volle coronacrisis in 2021 hebben we geen moment getwijfeld om een stap hoger te mikken”, licht schepen van Sport Arnold Wittenberg toe. “Hoogstraten is al jaar en dag een wielerstad. De eerste wedstrijden werden reeds georganiseerd in de jaren 20 van de vorige eeuw door de Lustige Wielrijders. Met dit BK willen we Hoogstraten als fietsstad verder op de kaart zetten. Hoogstraten heeft voor fietsers, jong en oud, dankzij zijn historisch erfgoed bijzonder veel te bieden. We kijken alvast uit naar deze topdag”

Bekijk programma/info

Bicycle Club Hoogstraten

vzw De Hoogstraatse Spurters richt het BK in samen met Bicycle Club Hoogstraten en de stad Hoogstraten. Bicycle Club Hoogstraten is een vereniging met een hart voor wielrennen. Sedert 2018 organiseren wij de Aardbeienkoers voor aspiranten. Elk jaar strijden jonge 12-14 jarige wielrenners voor de overwinning op ons uitdagende parcours in het centrum van Hoogstraten. Daarnaast wordt jaarlijks de retrokoers “Kampioenschap van Hoogstraeten” gereden door tal van enthousiaste wielerliefhebbers, geheel in de stijl van vroeger.

Wij presenteren u met trots de organisatie van het Belgisch Kampioenschap voor nieuwelingen. Na het BK voor aspiranten organiseren wij, in samenwerking met De Hoogstraatse Spurters, opnieuw een belangrijke wedstrijd voor jonge wielrenners. Zij zullen op zondag 30 juli strijden om de felbegeerde tricolore trui en de titel van Belgisch Kampioen wielrennen op de weg U17.

De verschillende wedstrijden voor de kampioenentrui voor aspiranten in 2021 stonden steeds garant voor spannende koersen op de Vrijheid. Veel volk en mooi weer zorgden voor een heel mooie sfeer aan het stadhuis. Dit jaar zal het vertrek en de aankomst gegeven worden voor het Klein Seminarie een beetje verderop. We verwachten opnieuw een massa volk en dit keer zonder alle coronamaatregelen. Hopelijk zit ook dit jaar het weer mee zodat het weer een supermooie editie wordt op en rond de Vrijheid.

30 juli 2023

Programma

10.30u Start U17 meisjes
13.30u Start 1e jaars U17 jongens
16.15u Start 2e jaars U17 jongens

Gravelride

Tijdens het Belgisch kampioenschap organiseren we ook een leuke gravelride van 80 km door de prachtige omgeving rondom Hoogstraten. Her is een mooie tocht die de mooiste gravelstroken uit de streek opzoekt. Bij de start kan je je opwarmen met een Taeymans koffie en aan de aankomst kan je genieten van een lekkere spaghetti in de eetzaal van het Klein Seminarie. En daarna natuurlijk genieten van de koers. Start tussen 8 en 10 uur met een bevoorrading onderweg. Tickets online via onze ticketshop. Let op: er zijn slechts 199 tickets beschikbaar.

Accommodatie

Inschrijvingen, kleedkamers en ruime parking voor renners bevinden zich allemaal op het Klein Seminarie. De parkeermogelijkheden voor publiek worden bij het binnenrijden van Hoogstraten aangeduid.

Visit Hoogstraten

Hoogstraten is een stadje met smaak en het heeft op vele vlakken veel te bieden. Bekijk de brochure en laat je verleiden (bekijk pdf)

Bereikbaarheid

Komende vanuit E-19 neem je de afslag nr.2 Loenhout-Hoogstraten. U rijdt richting Hoogstraten en volg daar de aanduidingen voor publiek, pers of renners.

Komende vanuit Turnhout/Malle rijd je via Rijkevorsel naar Hoogstraten waar u de aanduidingen volgt voor parkings.

De info omtrent omleidingen voor doorgaand verkeer vind je op de website van de Stad Hoogstraten.

Parcours

Overnachten & Spaghetti

Wens je in Hoogstraten of één van zijn deelgemeenten te overnachten op hotel, B|B of vakantiewoning? Dat kan. Neem een kijkje en zoek wat bij je past.

Ook als organisatie bieden wij logies aan op het Klein Seminarie waar de permanentie plaats vindt. Je verblijft op het internaat – waar je zelf je eigen slaapgerief voorziet – en ontbijt op zondag daar ook. Op zondagmiddag – tussen 10.30 uur en 14.30 uur – kan je nog genieten van een lekkere spaghetti van de chef. De spaghetti is ook apart te bestellen. Leg via tickets je verblijf vast.

Contact

Wenst u meer info over dit BK of bent u geïnteresseerd in een sponsor- of VIP-formule? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Dat kan via cyclocrossmerksplas@gmail.com en bicycleclubhoogstraten@gmail.com .

Sponsors