Aardbeiencross Merksplas verlengt met Flanders Classics

De Hoogstraatse Spurters vzw is bijzonder tevreden om te kunnen aankondigen dat de Aardbeiencross van Merksplas ook de komende drie jaar deel zal blijven uitmaken van de Telenet Superprestige, onderdeel van Flanders Classics. Voorheen organiserend in Hoogstraten of zijn deelgemeenten maakt de Aardbeiencross al sinds 1998 deel uit van het oudste regelmatigheidsklassement in het veldrijden.

Marc Van Gestel, voorzitter van de Hoogstraatse Spurters vzw, blikt vooruit: “We zijn heel fier dat onze organisatie opnieuw als één van de acht wedstrijden mag fungeren die meetellen voor de Telenet Superprestige. De samenwerking met Flanders Classics de afgelopen vijf jaar is steeds vlot verlopen langs beide kanten. Dat we de volgende drie jaar opnieuw deel mogen uitmaken van dit klassement is dan ook een pluim op de hoed van al onze vrijwilligers die zich elk jaar opnieuw met veel passie inzetten voor deze mooie sport. De afgelopen jaren zijn niet de gemakkelijkste geweest. Met deze nieuwe verbintenis kunnen we deze jaren nu achter ons laten en ons volledig focussen op wat de toekomst brengt voor onze organisatie. En dat is wel wat! Met onze Dirty Splasherr gravelride en onze jeugdinitiatie de week voor onze Aardbeiencross richten we onze eigen ‘Heilige week van de cross’ in. Daarnaast zullen we in 2023 met het Belgisch kampioenschap voor nieuwelingen op de weg opnieuw een topevenement in Hoogstraten organiseren. Onze club staat niet stil. Deze nieuwe verbintenis met Flanders Classics is dan ook de start van een mooie periode waar we kunnen doen wat we graag doen: wielerevenementen organiseren!”

Chris Mannaerts, verantwoordelijke van het veldrijden binnen Flanders Classics, is ook een tevreden man: “Een verlenging van de overeenkomst met De Hoogstraatse Spurters is een logische stap voor beide partijen. De Aardbeiencross in Merksplas past perfect binnen het plaatje van de Telenet Superprestige. Met Merksplas kolonie heeft de organisatie een unieke plaats gevonden en natuurlijk weten de organisatoren ook van aanpakken. Niet voor niets maken ze al sinds 1998 deel uit van het oudste regelmatigheidsklassement dat het veldrijden kent. Wij kijken alvast uit naar de volgende editie op 19 november.”